Kundcase: LinkedIn-utbildning i Recruiter Lite för rekryteringsföretag

Vi blev kontaktade av en kund som jobbar med rekrytering och som ville bli bättre på att hitta potentiella kandidater via LinkedIn. Vi kom fram till att vi skulle genomföra en utbildning i LinkedIn där huvudfokus låg på just att hitta potentiella kandidater men där vi även skulle gå igenom hur man bygger sitt personliga varumärke och företagets varumärke via LinkedIn. Anledningen till detta var för att vi ville säkerställa att kandidaterna får rätt intryck och bild av rekryteringsföretaget och personen som kontaktar dem eftersom detta ofta är avgörande för att bygga förtroende och skapa ett intresse.

Under utbildningen började vi med att kort gå igenom hur man optimerar sin personliga profil på LinkedIn, hur man optimerar företagsprofilen och hur man ska tänka kring vilket innehåll man postar och hur man bäst sprider det.

Huvudfokus i utbildningen låg sedan på hur de som ett rekryteringsföretag ska använda LinkedIn för att hitta potentiella kandidater till kundernas uppdrag och därför gick vi igenom vilka funktioner som är användbara för arbetet. Dels vilka funktioner som finns i gratisversionen av LinkedIn och dels hur man kan använda premium-funktionen LinkedIn Recruiter Lite som är den versionen som passar kundens verksamhet bäst.

I LinkedIn Recruiter Lite hade vi en mer ingående genomgång av de olika funktionerna och klargjorde hur man söker kandidater, hur man gör olika urval baserat på olika kriterier och önskade erfarenheter eller egenskaper, skapar listor, kontaktar potentiella kandidater och följer processen steg för steg med hjälp av verktyget.

Slutligen fick kunden själv genomföra en testsökning till ett av deras nuvarande uppdrag och vi stöttade dem genom de olika stegen i processen och när de hade frågor. Med andra ord blev det en riktigt hands on-utbildning!

 

Låter det här intressant och behöver ditt företag hjälp med att bli bättre på att använda LinkedIn och är intresserade av en utbildning? Det går att få LinkedIn-utbildningar inom flera områden där LinkedIn Recruiter Lite är ett av dem. Kontakta oss så berättar vi mer!